Wat zijn Pinterest Ads? ๐Ÿ“Œ - DGOC online kennisbank
arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat zijn Pinterest Ads?

Wat zijn Pinterest Ads? ๐Ÿ“Œ

Pinterest Ads zijn advertenties binnen het platform van Pinterest. Pinterest is een social media platform voor design, inspiratie en meer. Via de ad manager van Pinterest kun je je Pinterest campagnes beheren. Wanneer je met Pinterest Ads wilt beginnen zul je een business account moeten maken op Pinterest en vervolgens kun je via ads.pinterest.com snel naar je advertentiecampagnes gaan.

Welke soorten Pinterest Ads zijn er?

Promoted Pins

Promoted pins zien er precies hetzelfde uit dan normale pins met een extra ‘promoted by …โ€™ eraan toegevoegd. Promoted pins zijn terug te vinden in de homefeed en zoekresultaten zoals normale pins. Pinterest gebruikers kunnen ze op een bord pinnen, delen of erop reageren.

Het grote verschil is natuurlijk dat ze gesponsord zijn en je een targeting invult om ze aan een groter publiek te tonen. Wanneer een gebruiker op je promoted pin klikt, wordt deze rechtstreeks naar je landingspagina geleid.

Promoted pin voorbeeld

Promoted Carrousel Pins

Deze zijn vergelijkbaar met de carrousel ads van Facebook en Instagram en bestaan uit meerdere afbeeldingen. Pinterest gebruikers kunnen de meerdere afbeeldingen naar links swipen om alles te kunnen bekijken. Het grote voordeel is dat je niet gelimiteerd bent aan maar één afbeelding en je hier best creatief mee kunt zijn. Je kunt bevoorbeeld een verhaal vertellen of de meerdere afbeeldingen als groot canvas gerbuiken.

Je hebt de mogelijkheid om meerdere titels en landingspaginaโ€™s toe te voegen. Dit is ideaal wanneer je meerdere producten of diensten tegelijk wilt promoten.

Promoted Video Pins

Promoted video pins bestaan uit een video zoals de naam al aangeeft. Het is eigenlijk verder precies hetzelfde als een normale promoted pin. Ze worden ook in de newsfeed en de zoekresultaten weeregegeven. De videoโ€™s worden automatisch afgespeeld wanneer ze voor 50% zichtbaar zijn in de feed.

Er zijn twee verschillende soorten video ads. Je hebt het normale formaat of maximale breedte formaat. Bij de laatstgenoemde is de pin een stuk breder zodat die meer opvalt. Het is echter ook duurder om deze pins te promoten.

Over het algemeen vallen deze video pins veel meer op juist omdat ze automatisch afspelen. Het is dus slim om hier eens mee te testen!

Promoted app-pins

Met deze pins kun je automatisch je app laten downloaden via één klik! Dit zijn advertenties die alleen voor de mobiel beschikbaar zijn. Over het algemeen zijn het grootste gedeelte van de Pinterest gebruikers mobiele gebruikers. Dus dit komt goed uit!

Ze werken bijna hetzelfde als normale promoted pins of video pins. Het grote verschil is dat ze linken naar een Apple store of Google Play store link. Dus wanneer je een eigen app hebt kun je deze gemakkelijk op deze manier promoten.

Promoted product pins

Met de product pins kun je direct je producten promoten. Dit zijn advertenties die vergelijkbaar zijn met shopping advertenties van Google. De product pins halen de productinformatie uit een feed. Je kunt de afbeelding, titel, beschrijving en prijs zien.

Zorg dat je de Pinterest tag goed hebt geïnstalleerd op je website wanneer je wilt beginnen met Pinterest Ads. Het is namelijk erg belangrijk dat je alles goed bij kunt houden. Wacht niet langer en ga aan de slag met Pinterest Ads voor jouw business. Je kunt het ook uit laten besteden natuurlijk. Bekijk dan eens onze social media uitbesteden pagina!

Wij houden van cookies