Hoe voeg je een video toe aan je Amazon listing? 🎥
Hoe voeg je een video toe aan je Amazon listing?

Hoe voeg je een video toe aan je Amazon listing? 🎥

Je kunt een video toevoegen aan je listing via de ‘inventory’ en vervolgens kun je ervoor kiezen om bij een product een video toe te voegen bij het dropdown menu onder ‘Upload & Manage Videos’. Vervolgens upload je de video en kies je de ASIN’s waar deze bij hoort. Je kunt ook een titel en een thumbnail afbeelding toevoegen.

Het is noodzakelijk om of een ‘vendor’ account te hebben of je merk te hebben geregistreerd. Wanneer je dit beide niet hebt kun je als seller geen video’s toevoegen. Ook hebben sellers Europa deze optie überhaupt nog niet. Alleen sellers in de VS kunnen een video zelf toe voegen. Europese vendors kunnen dit wel. Waarschijnlijk gaat dit wel in de toekomst nog beschikbaar worden voor Europese sellers maar dit kan nog een tijd duren. Deze optie is sinds 2017 beschikbaar voor US sellers. Dat het in Europa langer duurt komt waarschijnlijk vooral omdat video’s in de juiste taal beschikbaar moeten zijn en gecontroleerd moeten worden.

De enige manier om een video aan je listing toe te voegen als een Europese Amazon seller is door dit aan Amazon te vragen. Je zult een case moeten openen en je video aan moeten leveren. Wanneer Amazon het er mee eens is en de video voldoet de richtlijnen kan het zijn dat ze de video toevoegen. Dit is echter geen garantie. Over het algemeen wil Amazon hun listings ook zo goed mogelijk hebben dus in veel gevallen zullen ze dit doen.

Wat heeft een video op je Amazon listing voor voordelen?

Het is vooral bij producten met een gebruiksaanwijzing belangrijk om video’s toe te voegen zodat men snapt hoe producten werken. Soms is het erg moeilijk om een product uit te leggen en te verkopen met alleen tekst en afbeeldingen omdat een consument dit meer moeite kost. Met een video kun je bepaalde dingen vele malen sneller en beter uitleggen.

Natuurlijk hebben video’s bij alle andere producten ook een positief effect. Wanneer je een product wilt kopen en er een video beschikbaar is zul je deze hoogstwaarschijnlijk eerst bekijken. Wanneer een video overtuigend is dan is de kans op conversie een stuk groter. Het is daarom altijd beter wanneer je de optie hebt om een video toe te voegen.

Het is afhankelijk van waarvoor je de video wilt gebruiken wat voor video je nodig hebt. Verschillende soorten video’s die je zou kunnen gebruiken zijn:

  • Vergelijkingsvideo’s
  • Uitlegvideo’s
  • Customer experience video’s
  • Product highlights video’s

Lees ook ons blog over videomarketing als je meer over video marketing wilt weten. Je kunt ook altijd contact met ons op nemen of gebruik maken van onze Amazon diensten wanneer je hierin geïnteresseerd bent.

arrow_drop_up arrow_drop_down