Hoe werkt logistiek via bol.com? | Alles wat je moet weten over LVB
Hoe werkt logistiek via bol.com (LVB)?

Hoe werkt logistiek via bol.com (LVB)?

Wanneer je producten via bol.com verkoopt en hierbij het logistieke proces door de webwinkel wilt laten uitvoeren, dan kies je voor logistiek via bol.com (LVB). Vraag je je af 'Wat is logistiek via bol.com?’ en ‘Hoe werkt logistiek via bol.com?' Lees dan dit artikel. Het antwoord op deze twee vragen, en meer, lees je hier.

Wat is logistiek via bol.com (LVB)?

Wanneer je als 'third party seller'producten verkoopt op bol.com, dan kun je ervoor kiezen om de producten zelf te versturen of door de webwinkel te laten verzenden. Kies je voor logistiek via bol.com (LVB) dan regelt bol.com de opslag, het verpakken en het verzenden van je producten voor Nederlandse en Belgische klanten. Ook eventuele retouren worden door bol.com opgepakt. Je hebt hier zelf geen omkijken naar

Wat zijn de voordelen van logistiek via bol.com?

Wanneer je de logistiek aan bol.com overlaat, bespaart dit je tijd. Daarnaast heb je geen opslagplaats nodig voor je producten. Ook worden alle producten binnen één werkdag verstuurd. Klanten die een Select account hebben, kunnen de producten soms zelfs nog dezelfde dag ontvangen! Daarnaast regelt de webwinkel ook eventuele retouren. En als laatste voordeel: klanten met vragen en klachten kunnen contact opnemen met de klantenservice van bol.com.

Hoe werkt logistiek via bol.com (LVB)? Deze stappen moet je nemen!

Klinkt bovenstaande je als muziek in de oren? Dan ben je vast nieuwsgierig hoe logistiek via bol.com (LVB) werkt. Goed nieuws: met een paar eenvoudige stappen kun jij je producten verkopen op bol.com en de logistiek uit handen geven.

 1. Maak een verkoopaccount aan op bol.com.
 2. Voeg producten toe aan je verkoopaccount.
 3. Geef aan welke producten je via Logistiek via bol.com (LVB) wilt versturen. Je kunt dit per product aanpassen.
 4. Maak een zending aan. Hierbij moet je aangeven welke producten je verzendt en hoeveel producten je verzendt. Ook moet je aangeven wanneer je verwacht dat de producten aankomen bij het magazijn van bol.com en welke vervoerder de zending aflevert.
 5. Verstuur vervolgens je producten naar het magazijn van bol.com.

Nadat je je producten hebt verstuurd naar het magazijn van de webwinkel, worden de producten verwerkt en aan je online voorraad toegevoegd. Als dit is afgehandeld, kan de verkoop van je producten beginnen!

Logistiek via bol.com: dit doet bol.com voor jou

 1. Bij alle producten staat automatisch 'verpakt en verzonden door bol.com'
 2. Bij alle producten staat automatisch 'voor 23:59 besteld, volgende dag in huis'.
 3. Wanneer een bestelling binnenkomt, verpakt bol.com het betreffende product en verzendt het product naar de klant.
 4. Je krijgt dagelijks een overzicht van verkopen, voorraad en retouren.
 5. Eventuele retouren worden afgehandeld door de webwinkel.
 6. Heeft je klant klachten of vragen? Bol.com biedt 24 uur per dag, 7 dagen in de week klantenservice.

Kosten voor logistiek via bol.com

Kies je ervoor om het logistieke gedeelte van jouw verkoopproces door bol.com uit te laten voeren? Dan zijn hier wel kosten aan verbonden. Je betaalt zowel voor de verzending van verkochte producten als voor de opslag van producten. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de grootte en het gewicht van het artikel. Meer hierover lees je op de website van bol.com. Naast een bedrag voor de logistiek betaal je ook een zogenaamde bemiddelingsbijdrage per verkocht product. Hoe hoog deze bijdrage is, hangt af van de productcategorie. Gemiddeld kun je uitgaan van zo'n 15% van je verkoopprijs. Meer over de kosten voor het verkopen van jouw producten via bol.com lees je hier.

Meer weten over hoe logistiek via bol.com werkt?

Wil je meer weten over hoe logistiek via bol.com werkt en of dit voordelig is voor jou? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een berekening voor jouw specifieke situatie. Wil je het verkopen van jouw producten via bol.com volledig uit handen geven? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

arrow_drop_up arrow_drop_down