Marketplaces in Nederland, welke zijn er? Platform Marketing
Marketplaces in Nederland, welke zijn er?

Marketplaces in Nederland, welke zijn er?

Online marketplaces in Nederland, welke zijn er? Heb jij een (web)winkel of bedrijf waarmee je producten verkoopt en wil je meer potentiële klanten bereiken? Dan is het zeker slim om je te verdiepen in de online marketplaces in Nederland. Een online marketplace is een online verkoopplatform waar externe verkopers hun producten aanbieden en verkopen. Wil je meer weten over wat een online marketplace precies is, lees dan eerst ons artikel 'Wat zijn online marketplaces?'

Online marketplaces in Nederland

Er zijn veel verschillende online marketplaces waar je als Nederlandse verkoper je producten kunt aanbieden. Het is daarom belangrijk om een selectie te maken en te besluiten welke platformen geschikt zijn voor jouw producten. In dit artikel helpen we je graag op weg door een aantal grote platformen te bespreken:

Verkopen via bol.com

Deze website ken je zeker weten! Je hebt er zelf vast wel eens een boek of een game gekocht. Maar wist je dat je op bol.com ook jouw eigen producten kunt verkopen? Met ruim 1 miljoen bezoekers per dag en een ruim aanbod aan productcategorieën – van (tweedehands) boeken, dvd's en games tot elektronica, speelgoed en huishoudelijke artikelen – is dit zeker een interessant platform om jouw producten te verkopen. Meer weten over verkopen via bol.com? Lees dan 'Verkopen via bol.com: hoe doe je dat?'.

Verkopen via Marktplaats.nl

Een ander zeer bekend online marketplace - misschien wel de allerbekendste - in Nederland is Marktplaats.nl. De website biedt een platform voor particuliere verkopers en bedrijven om hun producten (tweedehands of nieuw) te adverteren. Er is eigenlijk niets wat je niet kunt verkopen op marktplaats.nl. In de meeste categorieën kun je zelfs gratis een advertentie plaatsen! Alleen voor de categorieën auto's, vakantie, watersport, woningen, diensten en zakelijke goederen betaal je een bedrag per advertentie.

Verkopen via Amazon.de

Het Amerikaanse Amazon is een van de grootste e-commerce platforms ter wereld en leider onder de online marketplaces in Europa. Van oorsprong verkocht Amazon alleen boeken, maar al snel werden daar andere media aan toegevoegd. Tegenwoordig is Amazon een echte one-stop shop: je kunt er bijna alles kopen en verkopen. Hoewel Amazon nog geen officiële vestiging heeft in Nederland, kun je als Nederlandse verkoper je producten wel verkopen via het Duitse Amazon.de Je verkoopt je producten dan direct op alle Europese Amazon marktplaatsen.

Verkopen via eBay.nl

eBay kun je zien als de wereldwijde variant van het Nederlandse Marktplaats. Dankzij eBay verkoop je eenvoudig wereldwijd je producten. Oorspronkelijk werkte eBay volgens een veilingsprincipe (het hoogste bod wint). Tegenwoordig kun je als verkoper op eBay ook een vaste prijs vragen voor je product. Net als op Amazon kun je op eBay eigenlijk alles verkopen: van toiletproducten tot auto's.

Meer weten over wat online marketplaces in Nederland kunnen betekenen voor jouw bedrijf?

Wil je meer informatie over online marketplaces waar je als Nederlandse verkoper terecht kan? Of wil je het aanbieden van jouw producten of diensten via een online marketplace uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

arrow_drop_up arrow_drop_down