Verkopen via bol.com | Hoe werkt dat? | Platform Marketing kennisbank
Verkopen via bol.com | Hoe doe je dat?

Verkopen via bol.com | Hoe doe je dat?

Heb jij een (web)winkel of bedrijf en verkopen jullie producten? Dan heb je misschien baat bij het verkopen van je producten via bol.com. Dit is namelijk de grootste webwinkel in Nederland. Door je producten aan te bieden via deze webwinkel, krijg je er in één klap maar liefst 6 miljoen mogelijke klanten bij in Nederland en België! Lijkt dat je wel wat? Lees dan snel dit artikel, waarin we alles bespreken wat je moet weten voor het verkopen van producten via bol.com.

Hoe verkoop ik producten via bol.com?

Om producten te verkopen via bol.com moet je een verkoopaccount aanmaken. In dit account geef je informatie over jouw bedrijf, contactgegevens en financiële gegevens. Ook vul je een telefoonnummer in waarop klanten jou kunnen bereiken en geef je aan of je je producten alleen in Nederland, of ook in België wilt aanbieden. Om producten aan te bieden heb je een geldig ISBN of EANnodig. Wanneer je unieke producten aanbiedt - die nog niet bekend zijn bij bol.com - vragen ze je eerst productinformatie aan te leveren over het product. Wanneer je artikelen zijn toegevoegd aan jouw winkel, kun je beginnen met verkopen.

Wat kan ik verkopen via bol.com?

Je kunt op bol.com producten verkopen die vallen binnen de bestaande rubrieken van bol.com (bijvoorbeeld elektronica, speelgoed en huishoudelijke artikelen) maar ook unieke artikelen en tweedehands-producten zoals (studie)boeken, dvd's en games.

Wat betaal ik als verkoper aan bol.com?

Je hoeft bol.com niets te betalen om je producten aan te bieden op hun platform, dat scheelt. Maar je betaalt wél een zogenaamde 'bemiddelingsbijdrage' wanneer je producten verkoopt. Bol.com regelt het betalingsverkeer voor jou. De klant betaalt aan bol.com en bol.com betaalt net iets minder aan jou. Dat is hun verdienmodel. De bemiddelingsbijdrage bestaat uit een vast bedrag per verkocht artikel en een percentage van de verkoopprijs. Dit vaste bedrag en het percentage is afhankelijk van de categorie van het product. Een rekenvoorbeeldje: bij boeken (tweedehands en nieuw) houdt bol.com € 1,- per product en 15% van de verkoopprijs in van het totale bedrag dat de klant betaalt. Verkoop je twee boeken voor in totaal € 30,-? Dan houdt bol.com hiervan € 2 (2 x € 1) + € 4,50 (15% van € 30) = €6,50 in. De klant betaalt bol.com € 30,- en bol.com betaalt jou daarvan € 23,50.

Waar moet ik op letten bij het verkopen van producten via bol.com?

Wanneer je je producten verkoopt via bol.com, moet je er dus op letten dat een percentage van je opbrengst naar bol.com gaat. Daarnaast moet je letten op de eisen die bol.com stelt aan het verkopen via het platform. Zo moet je binnen 24 uur vragen van klanten beantwoorden, bestellingen binnen de beloofde tijd leveren en op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur beschikbaar zijn voor klanten.

Meer weten over verkopen via bol.com?

Wil je meer weten over het verkopen van jouw producten via bol.com of een ander platform, of wil je dit uitbesteden? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

arrow_drop_up arrow_drop_down