Wat kost verkopen op bol.com? Platform Marketing kennisbank
Wat kost verkopen op bol.com?

Wat kost verkopen op bol.com?

Heb je een (web)winkel en ben je geïnteresseerd in het verkopen van je producten via bol.com? Dan vraag je je vast af watverkopen op bol.com eigenlijk kost. In dit artikel zetten we alle kosten op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken of je wilt starten met het verkopen van jouw producten via deze webwinkel.

Wat kost verkopen op bol.com: maak een gratis verkoopaccount aan 

Goed nieuws! Het aanmaken van een verkoopaccount op bol.com is helemaal gratis! Waar je bij Amazon en sommige andere online marketplaces een maandelijks bedrag betaalt voor het aanbieden van je producten op de website, kost dit bij bol.com helemaal niets. Je maakt pas kosten als je producten verkoopt. Fijn, toch?

Verkopen op bol.com: wat zijn de kosten per product?

Wel betaal je een kleine bijdrage per verkocht product. Deze bijdrage, ook wel de 'commissie' genoemd, bestaat uit twee onderdelen:

  1. een vast bedrag per product
  2. een percentage van de verkoopprijs

Hoe hoog het vaste bedrag is en hoeveel procent je afdraagt over de verkoopprijs ligt aan de categorie waarbinnen het product valt. Op bol.com kun je producten in allerlei categorieën verkopen, van babyartikelen, tot elektronica en van speelgoed tot accessoires voor de mobiele telefoon. Hieronder een aantal voorbeelden van de commissie voor verschillende productcategorieën:

Categorie Vaste prijs Percentage 

Babyartikelen €1,- 15%

Boeken (nieuw en tweedehands) €1,- 15%

Cadeaukaarten (eten en drinken) €0,- 4,8%

Elektronica (kleine huishoudelijke apparaten) €1,- 6,0%

Games (software) €1,- 15%

Accessoires voor de mobiele telefoon €3,- 8,0%

Speelgoed (algemeen) €1,- 15%


Genoemde bedragen en percentages zijn inclusief btw. Uit bovenstaande voorbeelden blijkt dat de commissie per productcategorie veel van elkaar verschilt. De vaste prijs is altijd €0,- , €1,- of €3,-. Het percentage van de verkoopprijs dat je afdraagt aan bol.com ligt tussen de 4,8% en 17%.


Een compleet overzicht van de bijdrage per productcategorie vind je hier.

Optioneel: logistiek door bol.com (LVB)

Wil je je producten laten verpakken en verzenden door bol.com? Dan betaal je extra kosten voor de opslag en het verzenden van je producten. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen opslagruimte nodig hebt en geen tijd kwijt bent aan het verpakken en verzenden van je producten. Bovendien is in sommige gevallen het laten verzenden van je pakketjes door bol.com goedkoper dan wanneer je het zelf doet! Meer over logistiek door bol.com lees je hier.

Rekenvoorbeeld kosten verkopen bol.com

Stel je verkoopt knuffeldoekjes voor baby's. Jouw product valt dan onder de categorie 'baby-artikelen'. In één jaar verkoop je 400 producten à €15,- per stuk. Opgeteld dus €6000,-. Hiervoor betaal jij bol.com (wanneer je niet kiest voor LVB): Kosten voor account: €0,- Vaste prijs: 400 x €1,- = €400,- Percentage verkoopprijs: 15% van €6000,- = €900,- Totale kosten: €1300,- Kortom, van de €6000,- houd je zelf €4.700,- over, mits geen van de producten retour wordt gestuurd. Om je winst te berekenen, moet je hier uiteraard je eigen kosten nog vanaf trekken. Let op: het verkopen van jouw producten via bol.com is alleen verstandig als de marges op jouw producten groot genoeg zijn.

Meer weten over de kosten voor het verkopen op bol.com?

Heb je interesse in het verkopen van jouw producten via bol.com, maar weet je niet zeker of de marges op je producten hiervoor groot genoeg zijn? Ben je benieuwd wat het verkopen via deze webwinkel jou kan opleveren? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Verder lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan ook het artikel 'Verkopen via bol.com, hoe doe je dat?' of de andere artikelen van de platform marketing kennisbank.

arrow_drop_up arrow_drop_down