Wat is social media advertising?
Wat is social media advertising?

Wat is social media advertising?

Social media advertising is het online adverteren via de social mediakanalen. De meest gebruikte social mediakanalen om te adverteren zijn Facebook, Instagram en YouTube. Social media advertising wordt veel gebruikt door webshops en online dienstverleners. Het is een korte termijnstrategie om snel je producten te promoten.

Wat zijn de beste social mediakanalen voor social media advertising?

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Snapchat
  • YouTube

Hoe werkt social media advertising op de verschillende kanalen?

Facebook

Voor Facebook kun je in de Facebook business manager advertenties maken. Er zijn verschillende soorten advertenties beschikbaar. Facebook is met name goed voor lead generation! Er zijn verschillende strategieën beschikbaar voor een goede lead generation. Je kunt ook adverteren met je webshop zolang je maar een ‘offer you can’t refuse’ hebt. Bij Facebook target je namelijk geen mensen die actief naar een product zoeken zoals bij Google.

Er zijn veel verschillende manieren om je Facebook ads succesvol te maken. Je kunt lead ads, video ads, carrousel ads en meer gebruiken. Je targeting is ook erg belangrijk voor het succes van je campagnes. Denk hierbij ook vooral aan remarketing, look a like target groups en interesses. Bekijk onze Facebook marketing kennisbank voor meer informatie hierover!

Instagram

Instagram werkt ook via de Facebook messenger omdat zoals je misschien al wist Instagram van Facebook is. Over het algemeen is de engagement rate op posts hoger op Instagram en dit is een ideaal platform geworden om te adverteren! Instagram is wat hipper en heeft een wat jonger publiek dan Facebook ook al is dit wel aan het veranderen.

Het Instagram algoritme is vergelijkbaar met die van Facebook omdat ze eigenlijk tot hetzelfde systeem behoren. Er zitten echter vooral verschillen in hoe jij je ads het beste kunt maken voor Facebook. Lees in onze Instagram kennisbank hoe dit werkt!

Twitter

Voor Twitter is het ook mogelijk om te adverteren via advertenties. Het is onder andere mogelijk om je tweets te promoten. Voor bedrijven kan het erg nuttig zijn om Twitter te gebruiken. Ook omdat je organisch bereik veel beter is dan bij bijvoorbeeld Facebook.

Je kunt via onze Twitter kennisbank pagina meer lezen over hoe je Twitter Ads kunt gebruiken!

Pinterest

Bij Pinterest proberen mensen vooral veel inspiratie op te doen. Zorg dus dat je ook echt inspirerende Pins maakt zoals mooie voorbeelden van geleverd werk. Zorg ervoor dat het iets is waar je echt trots op bent! Vervolgens kun je deze pins met Pinterest Ads promoten. Dit kan erg goed uitpakken voor jouw business. Ook trends zijn hier erg belangrijk.

De kwaliteit van je Pins zijn dus erg belangrijk. Lees in onze Pinterest kennisbank hoe je het beste je Pinterest campagnes in kunt zetten.

LinkedIn

LinkedIn advertising is vooral voor B2B en niet voor B2C. De budgetten en prijzen die je zult moeten gebruiken om succesvol te zijn zullen vaak ook wat hoger moeten zijn. De kwaliteit van de leads op een platform als dit zullen aan de andere kant ook een stuk hoger zijn. Je zult niet snel onder de 2 euro per klik gaan zitten.

Je kunt tekstadvertenties, InMail of sponsored content promoten. Bekijk onze LinkedIn kennisbank om te lezen hoe dit werkt!

Snapchat

Snapchat zijn vooral voor de jongere doelgroep bedoeld, dus wanneer jouw bedrijf hier niet de focus op heeft kun je dit beter links laten liggen. Snapchat ads zijn mobile vertical ads die je in een Snapchat verhaal kunt bekijken. Ook zijn er nog andere creatieve opties voor marketing binnen Snapchat. Lees onze Snapchat kennisbank om hier meer over te lezen.

YouTube

YouTube is over het algemeen nog steeds best goedkoop. Het kost je gemiddeld 1 tot 3 eurocent per view dus je kunt je producten en diensten supergoedkoop promoten in vergelijking met bijvoorbeeld Facebook. YouTube is hét platform to go voor het bereiken van een nieuw publiek.

Lees meer over Youtube Ads in onze Youtube kennisbank!

Laat je social media advertising uitbesteden

Kom jij er nog steeds niet uit dan kun jij ook je social media advertising laten uitbesteden! Wij zorgen voor de beste combinatie van campagnes voor jou bedrijf! Je kunt het beter aan de experts over laten!

arrow_drop_up arrow_drop_down