Wat zijn TikTok trends? - DGOC online kennisbank
Wat zijn TikTok trends?

Wat zijn TikTok trends?

TikTok trends zijn eigenlijk trending topics binnen het platform van TikTok. Je kunt deze vinden wanneer je op ‘ontdekken’ drukt. Je komt dan in een overzicht terecht met trending hashtags. Wil jij weten hoe je hier het beste gebruik van kunt maken? Lees dan vooral verder.

Hoe kun jij TikTok trends gebruiken?

Wanneer je doorneemt welke trends op dit moment populair zijn kun je hier op inspelen natuurlijk. Je kunt gebruik maken van het succes van andere succesvolle TikTokkers. Het is aan de andere kant wel lastig om tussen de toptrends te komen wanneer hier al miljoenen TikToks tussen staan. Probeer dus snel in te spelen wanneer je een trend ontdekt.

Kun je zelf ook TikTok trends maken?

Dat kan zeker! Je kunt natuurlijk ook zelf de trendsetter zijn en met nieuwe hashtags komen. Wanneer je viral gaat zul je misschien wel zelf een trend creëren! Het belangrijkste is om creatief te zijn en het net iets leuker te doen dan andere TikTokkers. De kwaliteit van je content is wat belangrijk is, net zoals bij elk ander social media platform. Kwaliteit wordt gewaardeerd.

Hoe kun je dit voor je merk of bedrijf gebruiken?

Wanneer jij als brand actief wil zijn op social media zou je ervoor kunnen kiezen om TikTok te gebruiken wanneer je een creatief persoon bent. Je kunt de leukste video’s maken en bewerken om meer aandacht voor je brand te creëren. Maak dan ook veel gebruik van hashtags. Zet je brandname in de hashtags en gebruik zoekwoorden die te maken hebben met jou product of service.

Meer vragen over TikTok trends? Neem gerust contact met ons op en wij proberen je zo goed mogelijk te helpen!

arrow_drop_up arrow_drop_down