Zoekmachine Optimalisatie Kennisbank van DGOC Online Marketing
arrow_drop_up arrow_drop_down

Zoekmachine Optimalisatie is een van de meest klassieke online marketing kanalen waar online marketeers zich mee bezig houden. Dat geldt ook voor ons. Wij blijven dan ook lekker over SEO schrijven.

Wanneer we praten over zoekmachine optimalisatie hebben wij het in Nederland nagenoeg exclusief over hoger komen in Google. Andere zoekmachines zijn niet meer relevant qua marktaandeel, Bing uitgezonderd. Zoekmachine marketeers er gemakshalve ook vanuit dat wat goed werkt voor Google ook goed zal werken voor Bing. De Engelse en vaak gebruikte term voor zoekmachine optimalisatie is Search Engine Optimization. Hier komt ook de veelgebruikte afkorting SEO vandaan. Binnen zoekmachine optimalisatie onderscheiden wij 3 takken van sport. Deze noemen wij ook wel de 3 pilaren van zoekmachine marketing. Deze pilaren zijn:

  • Techniek
  • Content
  • Populariteit

Hierover nam Marc al eens een video op rondom de basis van zoekmachine optimalisatie. https://youtu.be/eSzEWhAXOQY

Zoekmachine optimalisatie techniek

Het begint allemaal bij de techniek van je website. Op het moment dat de basis niet in orde is, wordt zoekmachine optimalisatie een moeilijk verhaal. Binnen de pilaar techniek zijn er diverse zaken die om aandacht vragen. Denk aan website snelheid / laadtijd van de pagina's, de opbouw van je code, je robots.txt bestand en vele andere zaken.

Zoekmachine optimalisatie content

Content is bij zoekmachine optimalisatie hetgeen waar je de meeste tijd aan zult besteden (of laten besteden). Het gaat niet alleen om het structureel creëren van nieuwe content, maar ook om het aanpassen van bestaande niet meer actuele content. Content verrijken, het doen van zoekwoord onderzoek. De juiste titels en meta omschrijvingen gebruiken. Moet ik nog even doorgaan ;).

Zoekmachine optimalisatie populariteit

Het element populariteit binnen zoekmachine optimalisatie gaat nog altijd vooral over linkbuilding. Zorg ervoor dat andere waardevolle sites de moeite nemen om een link naar jouw site, of een specifieke pagina op jouw site, plaatsen. Hiermee geef je een signaal aan Google over de mate waarin andere sites jouw content waarderen. Linkbuilding is een van de meest vergeten onderdelen van SEO en een tak van sport die meer invloed heeft dan je wellicht zou denken.

Zoekmachine optimalisatie kennisbank

Hieronder hebben wij een verzameling van artikelen over diverse onderwerpen binnen SEO voor je verzameld. Liever je SEO uitbesteden? Bekijk dan onze online marketing diensten.

Wij houden van cookies