De kracht van podcasting met Dennis van Leeuwen
arrow_drop_up arrow_drop_down
11 juli 2016 

De kracht van podcasting met Dennis van Leeuwen

Regelmatig neemt Marc de Groot interviews af met andere online marketing experts, succesvolle ondernemers en andere mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Online Marketing Podcast en in samenvatting na te lezen via dit blog. Vandaag gaat Marc in gesprek met Dennis van Leeuwen, initiatiefnemer en eigenaar van PodcastPowerHouse.com.

Wie is Dennis van Leeuwen?

Ik ben eigenaar van Studio Maestro. Negen jaar geleden ben ik begonnen met het maken van websites. Vervolgens ben ik vijf jaar geleden in contact gekomen met internet marketing. Daardoor zijn we meer met internet marketing gaan doen.  Ik merkte dat Nederland gemiddeld vier jaar achter ligt op Amerika waar het gaat om online marketing. In Amerika werd ik op podcasting gewezen. Het heeft daarna ongeveer 2 jaar geduurt voordat ik ook echt podcasts aan de slag ging en vervolgens nog een jaar om er mee te starten. De focus ligt nu al enkele maanden echt volledig op podcasten. We heten sinds kort ook PodcastPowerHouse.com. Onze misse is Nederland aan het podcasten te krijgen. We zien dat de effecten van podcasting in Amerika echt enorm zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we het in Nederland groot zullen krijgen.

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan podcasten?

Ik had in het begin niet zoiets dat ik er geld mee zou/wou verdienen. Maar ik merkte dat de mensen in Amerika er vette connecties door kregen. Dus zodoende ging ik het in Nederland ook doen. Hier kenden we nog geen echt Nederlandse podcast en daarom ging ik het opzetten. Ik wilden voornamelijk andere ondernemers inspireren en mijn eigen netwerk uitbreiden. Ik wou er geen geld mee verdienen maar kennis delen en meer mensen in mijn netwerk krijgen.

Wat heeft podcasting jou gebracht?

Het heeft me autoriteitsstatus gebracht. Toen ik anderhalf jaar gelden begon was mijn netwerk veel kleiner. Nu merk ik dat steeds meer mensen mij kennen en naar mij luisteren. Ik krijg steeds meer mensen in mijn netwerk.

Wat was tot nu toe jouw meest waardevolle podcast?

Ik had een interview met Dirk de Bruin mede eigenaar van Viperchill. Zij zijn de online business-hackers van Amerika. Ik volg hun al zeker vijf jaar en had zoiets van; ik wil de allerbeste mensen in mijn podcast. Dus ik stuurde een simpel mailtje van twee regels via hun website en werd direct doorgestuurd naar Dirk. Een paar dagen later dat ik met hem op Skype en heb de connectie met hem gemaakt. Qua content is hij sterk, heeft heel veel connecties en klanten. Zo iemand in je netwerk is heel waardevol.

Waarom de naamswijziging van Studio Maestro naar PodcastPowerHouse.com?

We merkten dat de naam Studio Maestro de consument niet veel zei. Tevens konden onze activiteiten worden opgesplitst in twee onderdelen; de marketing en de podcasting. Daar hoort natuurlijk ook een geschikte naam bij. Zo kwam PodcastPowerHouse op mijn pad en kon ik ook de .com variant registreren. We kunnen het nu echt als merk in de markt zetten.

Hoe ziet jullie dienstenpakket eruit?

We hebben twee soorten producten. Een online podcast training aan de hand van een videotraining. Hierin leggen we van A tot Z uit hoe je een podcast moet opzetten. We hebben drie pilaren; het creëren van je podcast, het laten groeien van je podcast en de verdienmodellen van podcasting. Podcasting is geen direct verdien model. Je creëert waarde en hierdoor bereik je nieuwe klanten. We gebruiken zes verdienmodellen. De eerste is je bestaande klanten inspireren. Nr.2 is nieuwe klanten/luisteraars werven. Verder krijg je veel meer website bezoekers en nieuwe blogs op je websites. De vierde is de podcasts op Youtube plaatsen. Verdienmodel nr. 5 is je netwerk uitbreiden en de laatste nummer zes is interview je ideale klant. Je komt dan op een hoog niveau binnen en kunt mooie nieuwe contacten leggen.

Verder hebben we de podcast service. Hierin nemen we de klant alles uit handen. Het enige wat je hoeft te doen is een opname van je interview of je eigen content. We helpen met de opnames en regelen vervolgens alle randvoorwaarden. Je hoeft eigenlijk alleen je opname te doen en wij doen de volledige rest, van bewerking tot aan publicatie.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar

Dan hang ik met die gasten uit Amerika. Ik wil heel graag kennis met ze uitwisselen. Verder zie ik mijn bedrijf bekend in Nederland met onze marketing en podcast. Waarin we verschillende trainingen en workshops aanbieden.

Wat is jouw gouden online marketing tip?

Al je marketingbudget in Facebook-ads stoppen. Daar ligt de aller grootste kans van dit moment. De meeste kracht om snel te groeien ligt daar. Elk bedrijf moet een groot gedeelte van het budget hierin stoppen. Podcasting is waarde creëren, het is voor het lange termijn.

Wil jij alle antwoorden van Dennis weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de internet marketing podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.

Ben jij op zoek naar iemand die jou kan helpen met je online marketing? Wij hebben een volledig aanbod Internet Marketing diensten.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen

Wij houden van cookies