Het leven van Hugo Bakker na passief inkomen? Luister naar de show
arrow_drop_up arrow_drop_down
26 juli 2017 

Het leven van Hugo Bakker na passief inkomen

Regelmatig neemt Marc de Groot interviews af met andere online marketing experts, succesvolle ondernemers en andere mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Online Marketing Podcast en in samenvatting na te lezen via dit blog. Vandaag gaat Marc in gesprek met Hugo Bakker, de man die onlangs besloot niet meer de passief inkomen specialist van Nederland te willen zijn.

Wie is Hugo Bakker?

In 2007 ben ik als trainer/coach zelfstandig werknemer geworden. Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat mijn ideale doelgroep ondernemers, liefst ZZP’ers zijn. Mensen die een missie hebben en iets in de wereld willen brengen. Uiteindelijk evolueerde dat naar de passief inkomen academy. Ik vind het fascinerend geld te verdienen via het internet door het verkopen op de automatische piloot. Ik sta bekend als de passief inkomen man, maar dat past eigenlijk helemaal niet bij mij. Dus ik ben gestopt met geautomatiseerde webinars. Ik ga weer live webinars geven en mensen live op een podium inspireren.

Welke van jouw boeken moet iedereen lezen?

Het zijn verschillende onderwerpen dus het is maar net waar je naar op zoek bent. Het eerste boek gaat over werkvormen, het tweede over “hoe kun je gevraagd worden”. Het derde boek is wat specifieker over hoe je internet kunt gebruiken om je kennis online te zetten. Bij de laatste twijfelde ik enorm of ik hem wel moest publiceren. Er staan zo veel tips in dat ik me af vroeg of mensen dan nog wel naar mijn trainingen zouden komen. Maar ik merkte geen verschil.

In hoeverre is passief inkomen eigenlijk wel passief?

Je hebt in principe een keer iets opgezet en daar kun je jaren later nog geld aan verdienen. Ik zet simpelweg de kranen weer open als ik dit wil en het begint weer te lopen. Vroeger was het mijn passie om passief inkomen te generen maar dat is nu mijn passie helemaal niet meer.

Wat doe jij op 1 september 2017?

Als je financieel vrij bent zit de vervulling in je werk vaak in het iets terug geven aan de wereld. Nu wil ik graag andere ondernemers inspireren om zelf ook meer te geven. Vorig jaar heb ik de Kilimanjaro beklommen voor een goed doel. Dit jaar heb ik bedacht om een groepje ondernemers mee te nemen. Om sponsoren te werven geven we op 1 september een seminar waarin we informatie gaan delen over onze vakgebieden. Het wordt een super leuke dag.

Wanneer doe je weer een event in De Kuip?

Ha ha! Eerst komt het evenement in de Basiliek op 1 september en daarna zie ik wel weer verder.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd van Nisandeh?

De les van bewust miljonair zijn. Het glas vullen totdat het bij jezelf overloopt en alles wat overloopt kun je weg geven. Dus ook het principe van eerst geven. Verder ben ik al mijn kennis gaan weggeven en dit heeft ervoor gezorgd dat ik enorm veel bezoekers kreeg. Hij heeft 100% focus en commitment. Zo ben ik ook, al heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met doelen stellen. Als dingen niet lukken is een nieuw doel stellen lastig voor me. Als iets niet lukte deed dat ook iets met mijn zelfvertrouwen en zo ben ik vaker ergens niet aan begonnen omdat ik dacht dat het me toch niet zou lukken

Wat betekent de Money Mindset voor jou?

Dat is iets simpels als de relatie die je hebt met geld. Hoe kijk je er tegen aan, hou je ervan, hoe belangrijk is het voor je et cetera. Iedereen heeft een historie met geld die ervoor zorgt dat je een bepaalde mindset hebt ten aanzien van geld. Ik besefte dat ik een issue had met geld toen ik het moeilijk bleek te vinden om mijn tarief te communiceren voor een coaching.

Wat zou je doen met 1.000 pingpong ballen?

Ik zou gaan tafeltennissen. Het wordt misschien een zooitje maar dat ruimen we wel op.

Waar wil je staan over 5 jaar?

Zover kan ik meestal niet vooruit kijken. 1 jaar is het maximale voor mij. Maar over 5 jaar heb ik absoluut 1.000 man die een seminar van mij komen bezoeken.

Wil jij alle antwoorden van Hugo weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.

Of wil jij je online omzet boosten? Bekijk dan al onze Internet Marketing diensten.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Jan Eerts
Door

Jan Eerts

op 29 July 2017

Heel erg leuk gesprek mannen. Met plezier naar geluisterd.

Marc
Door

Marc

op 31 July 2017

Dank je wel Jan!

Reactie plaatsen

Wij houden van cookies