Onbeperkt grafisch design met Pixan

Onbeperkt grafisch design met Pixan

Regelmatig neemt Marc de Groot interviews af met andere online marketing experts, succesvolle ondernemers en andere mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Online Marketing Podcast en in samenvatting na te lezen via dit blog. Vandaag gaat Marc in gesprek met Ramzi Hadad over Pixan, een online platform waar je voor een vast bedrag per maand onbeperkt grafische vormgeving krijgt.

Wie is Ramzi Hadad?

Ik ben Ramzi 34 jaar, geboren in Venlo, en heel kort samengevat een online marketing freak. Alles wat met online marketing te maken heeft lees ik en kijk ik naar. Het is echt een passie, iets wat ik leuk vind. Ik zou niet weten wat ik anders zou moeten.

Wat is jouw rol binnen DGOC?

Ik ben verantwoordelijk voor de online marketing van bepaalde klanten. Ik heb een portfolio met een aantal klanten en simpel gezegd doe ik daar de online marketing voor, specifiek op het gebied van leadgeneratie.

Hoe ben je op het idee voor Pixan gekomen?

Ik heb al 4 jaar lang een bedrijf genaamd Logoz. De opzet van dit bedrijf is heel simpel. Ondernemers kunnen een logo laten ontwerpen, geheel vrijblijvend. Je doet je aanvraag en je krijgt een aantal voorstellen. Als het bevalt, gaan we daar mee verder en helpen we met eventuele aanpassingen. Daarna kregen we vaak de vraag voor andere opdrachten op het gebied van design, bijvoorbeeld een flyer, poster of Facebookpost. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Ondernemers willen graag goed design hebben maar het prijskaartje was vaak een reden om af te haken. Op een gegeven moment vroeg een klant letterlijk of hij niet een vast bedrag per maand kon betalen voor onbeperkt grafisch design.

Onbeperkt grafische vormgeving, kan dat eigenlijk wel?

Ik heb op het begin ook getwijfeld, maar ik denk dat dit vergelijkbaar is met onbeperkt internet, of onbeperkt bellen, uiteindelijk kan het wel. Het is ook geen gouden formule die we hanteren. De basis is gewoon dat de ene klant veel designwerk besteld en de andere klant wat minder, en daar maak je dus de winst op. Denk maar aan het All You Can Eat concept, een aantal personen eten de hele tent leeg, en een aantal personen eten één bordje en vinden het goed zo.

Hoe wordt er door Nederlandse vormgevers of bureau’s gereageerd op deze dienst?

We krijgen verschillende reacties. Aan de ene kant positief, ze vinden het een leuk concept. Maar ook reacties van mensen die vinden dat we de markt aan het verpesten zijn. Die reacties snap ik wel. Maar zodra je het gesprek aangaat met die mensen, en je legt ze het concept uit, zijn ze daarna ook vaak positief. Ook zijn er bureau’s die zogenaamde ‘rotklusjes’ nu aan Pixan uitbesteden.

Welke dingen ontwerpt Pixan niet?

De basis is: kun je het uitleggen per mail, dan kunnen wij het grafisch ontwikkelen. Wij doen geen logo design, omdat je hierin echt creatief in moet meedenken. Wij willen het graag super helder houden, super simpel, binnen 48 uur aangeleverd, voor een vast maandbedrag.

Wat maakt Pixan uniek?

Het is een super simpel concept. Je stuurt een opdracht via de mail en binnen 48 uur heb je resultaat. Geen lange contracten, maandelijks opzegbaar, één vaste prijs en dat is alles. Bevalt het, blijf je hangen. Bevalt het niet, en je zegt het eenvoudig op.

Wat zou je doen met 1.000 pingpongballen?

Ik zou een abonnement nemen bij Pixan, een mooi ontwerp laten maken, en die op de balletjes laten drukken, en dan voor een leuke prijs verkopen, en al het geld daarna aan een goed doel schenken.

Wat is je gouden online marketing tip?

“Houd het simpel”

Wil jij alle antwoorden van Ramzi weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.
Wil jij je online omzet boosten? Bekijk dan al onze Internet Marketing diensten.

Marc