Online diensten vinden met Karolien van Lierop van YmBizz
Online diensten vinden met Karolien van Lierop
28 maart 2017 
3 min. leestijd

Online diensten vinden met Karolien van Lierop

Regelmatig neemt Marc de Groot interviews af met andere online marketing experts, succesvolle ondernemers en andere mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Online Marketing Podcast en in samenvatting na te lezen via dit blog. Vandaag gaat Marc in gesprek met Karolien van Lierop, eigenaresse van de vindplaats voor online diensten YmBizz.

Wie is Karolien van Lierop?

Ik ben eigennaam van YmBizz, een platform voor ondernemers waarin zij hun diensten kunnen aanbieden. Daarnaast organiseer ik de YmBizz Expert sessies. Webinars voor en door ondernemers. Zo kunnen zij hun expertises delen, maar ook om hun producten of trainingen aan te bieden. Dat is voornamelijk wat ik op dit moment doe.

Waar kwam de behoefte vandaan om een online diensten platform te starten?

Ik was als interim manager binnen zorginstellingen. Ik was klaar om toch weer meer ondernemer te worden. In gesprekken met andere ondernemers merkte ik dat zij het moeilijk vonden zichzelf te profileren als expert, om hun status te laten zien en om acquisitie te doen. Dus ben ik daar op ingesprongen en ben gaan kijken wat ik op dat gebied kon betekenen.

Wat voegt YmBizz toe aan de bestaande platformen?

Het gaat vaak enkel om aanbod en wat ik wil toevoegen is dat je kennis deelt met elkaar. Zodat je als ondernemers in verbinding komt met elkaar. Op dit moment is dit online via webinars maar in de toekomst zullen er ook live events komen.

Met name het kennis delen miste ik bij andere platformen. Je ziet alleen de training en niet de ondernemer erachter. Nu krijg je echt de ondernemer te zien, een kijkje achter de schermen. Je kunt vragen stellen. Dat is wat YmBizz toevoegt.

Wat is het concept achter de expert sessies?

Ik wilde de ondernemer een webinar laten geven dat ik in mijn ondernemers groep onder de aandacht kon brengen. In de aanloop van mijn platform ben ik begonnen met het uitbreiden van mijn netwerk, met zo veel mogelijk ondernemers. Zij kunnen nu gebruik maken van de kennis die gedeeld wordt. Als mensen vervolgens tevreden zijn met de kennis die gedeeld wordt en de experts gaat het balletje rollen en willen ze meer.

Wat was jouw belangrijkste les als ondernemer?

Ik ben begonnen als horeca ondernemer. Dan heb je een fysiek pand waar mensen langskomen en heb je heel snel bekendheid. Als je online iets opstart ben je in feite een miertje in de hele groot hoop online ondernemers. Hierin heb ik mezelf ontwikkeld, hoe val je op tussen al die ondernemers.
Online moet je echt moeite doen. Iedereen heeft wel een website, maar alleen het hebben is niet genoeg. Je moet ook gevonden worden. Deze kennis heb ik door middel van verschillende bronnen opgedaan en deze deel ik nu met andere ondernemers.

Welke boek moet iedereen lezen?

Een hele leuke gedachtegang komt van Napoleon Hill met zijn‎ “Think and Grow Rich”. Deze spreekt me heel erg aan omdat daarin je mindset heel belangrijk is.

Wat sta jij als ondernemer aan het einde van dit jaar?

Dan wil ik een doorontwikkeling hebben gemaakt met de YmBizz Expert Sessies en wil ik dat er op mijn platform Ymbizz.com minimaal 10.000 ondernemers hun diensten aanbieden en zich profileren.

Facebook of LinkedIn?

Ik ben nogal een LinkedIn fan omdat ik nogal wat B2B doe en het idee heb dat dit toch meer geschikt is voor business. Bij Facebook heb ik toch meer het idee dat dit voor B2C is.

Wat zou je doen met 1.000 pingpongballen?

Ik zou er iets positiefs op zetten en uitdelen aan mensen.

Wat is jouw gouden online marketing tip?

Je netwerk uitbreiden, zowel online als offline. Ook al zijn het ondernemers waar je in eerste instant niet weet wat je ermee moet, uiteindelijk kun je vaak toch iets voor elkaar betekenen. Dus wees niet té afwijzend.

Wil jij alle antwoorden van Karolien weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.

Wil jij meer online omzet? Neem dan eens een kijkje bij onze online marketing diensten, wij helpen je!

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen