Online Marketing leergang editie voorjaar 2020
arrow_drop_up arrow_drop_down

Online Marketing leergang voorjaar/ zomer 2020

Online LIVE lessen in een kleine groep met persoonlijke aandacht

De meest uitgebreide Online Marketing leergang van Nederland die je volledig online kunt volgen is er!


Online lessen volgen in een kleine groep die wekelijks LIVE gegeven worden. Je zit virtueel met elkaar in de klas en leert elkaar ook echt kennen.


Al vele jaren staat Marc de Groot voor groepen en werkt hij in de praktijk als online marketing strateeg. Nu is het moment om ook de digitale klaslokalen te vullen en de Online Marketing leergang locatie onafhankelijk te maken.


Lees hieronder verder :).

16 lesavonden met intensieve 1-op-1 begeleiding

In deze bijzondere tijd is het belangrijker dan ooit om jezelf te blijven ontwikkelen. Of het nu is voor een (toekomstige) baan als online marketeer of om je eigen bedrijf sterker te maken, juist nu moet je in jezelf blijven investeren.


Dit is een niet zomaar weer een online cursus met video's die je kunt volgen. Nee, dit is een complete leergang van 16 avonden intensief online les krijgen, maar dat is nog niet alles.


Gedurende het traject werk je ook aan jouw eigen online marketingplan en creëer je daarmee jouw eindproduct van deze leergang. Het online marketingplan wordt tussentijds en na de laatste les getoetst en voorzien van feedback en een beoordeling.


  • Behaal je online doelen op korte termijn;
  • Wordt de online marketing specialist van jouw bedrijf;
  • Creëer meer omzet door de skills die je hier leert;
  • Leer vanuit huis, maar toch samen met een groep gelijkgestemden;
  • Continu contact met elkaar via exclusieve Slack-groep;
  • Sluit af met jouw praktische en uitvoerbare online marketingplan.


Startdatum voorjaar/ zomer 2020: dinsdag 14 april


Ervaringen van studenten van Marc

Bij Marc heb ik een training Social media marketing gevolgd. Marc heeft een vrij brede kennis op het gebied van social media en geeft de training op een plezierige wijze. Deze training kan ik van harte aanbevelen!

Monique J.E. Laijan

Bijna een jaar geleden leerde ik Marc kennen. Ik volgde zijn cursus, en hij bracht me kennis bij die ik zocht. Marc is flexibel, en kijkt samen naar kansen en mogelijkheden. Iemand met passie voor zijn vak!

Loes Sluis

De cursus Social Media marketing was erg interessant. Marc heeft veel ervaring en gebruikt ook veel voorbeelden uit de praktijk. Hij leert je vooral nadenken over het ‘waarom’ i.p.v. kennis te overdragen die binnenkort weer verandert.

Lydia van Wingerden

Dit kun je in de Online Marketing leergang verwachten

Les 1: Online Marketing introductie

Tijdens deze eerste avond maken wij kennis met elkaar, bespreken we het volledige programma en staan we stil bij de opbouw van je online marketingplan. Ook nemen we met elke deelnemer de persoonlijke leerdoelen door, zodat je er helemaal klaar voor bent!

Les 2 & 3: Zoekmachine-optimalisatie

Tijdens deze lessen leer je alles over de drie pilaren van zoekmachine-optimalisatie, hoe je dit kunt implementeren in je organisatie en krijg je een compleet beeld van alles wat je moet doen om beter vindbaar te worden in Google e.a. zoekmachines.

Les 4 & 5: Zoekmachine-adverteren

Tijdens deze lessen bespreken wij alle strategieën die je nodig hebt om succesvolle Google Ads en ook Microsoft Advertising Ads te runnen. Van het aanmaken van campagnes tot aan de vele automatiseringen welke nu mogelijk zijn en hoe je hier het meeste rendement uit haalt.

Les 6 & 7: Sociale media marketing

Op de eerste avond staan we stil bij alle grote sociale media platformen en trainen je in het gebruik en de verschillen tussen de platformen onderling. Op de tweede avond duiken we de wereld van social advertising in en behandelen wij strategieën om snel(ler) resultaat te behalen uit je sociale media campagnes.

Les 8: Affiliate Marketing

Hoe zorg je er nu voor dat je binnen no-time een compleet leger aan gratis werknemers hebt die voor je rennen om sales te realiseren? Het antwoord is affiliate marketing, oftewel partner marketing. We kijken naar verschillende systemen en strategieën om je hiermee nog een tool te geven voor meer online succes.

Les 9 & 10: Google Analytics

Meten is weten! Op de Google Analytics avonden laten we je zien hoe je het resultaat van je campagnes kunt meten, hoe je de cijfers kunt interpreteren en welke methoden er zijn om je succes vast te leggen.

Les 11 & 12: E-mailmarketing

Het geld zit in de lijst! Een klassieke uitspraak rondom e-mailmarketing welke nog steeds waar is. We staan stil bij de verschillende soorten e-mailmarketing, het schrijven van converterende mailings, het opbouwen van een mailinglijst en de keuzes rondom e-mailmarketing software.

Les 13: Website Usability

Hoe beter je de gebruikersvriendelijkheid van je website op orde hebt, hoe groter de kans dat je bezoekers niet afhaken. Wat zijn nu de trends op het gebied van webdesign, hoe zorg je ervoor dat jouw website klanten helpt om hun doel te bereiken en waar moet je echt op letten? Dit behandelen tijdens dit online college.

Les 14: Conversie-optimalisatie

De les conversie-optimalisatie volgt direct op website usability en dat is niet voor niets. Bij conversie-optimalisatie gaat het volledig om het helpen van je website bezoekers om een bepaald doel te bereiken in de vorm van een actie. We staan stil bij offerte aanvragen, downloads, webinars, winkelwagens binnen e-commerce en meer.

Les 15: Diverse internetmarketing middelen

Online Marketing was ooit een specialisme op zichzelf, maar inmiddels zijn daarbinnen zo veel takken van sport dat er een hele industrie is ontstaan. We staan in deze les stil bij de belangrijkste online marketing middelen die nog niet aan bod zijn gekomen.

Les 16: Internetmarketing strategie

Tijdens deze les gaan we verder met jouw online marketingplan. Op dit punt heb je al een keer feedback gekregen en tijdens deze les krijg je meer tools en structuur om van jouw online marketingplan een compleet geheel te maken.

EXTRA: 2 feedback momenten op jouw Online Marketingplan

Tussentijds en na de laatste les ontvang je 1-op-1 feedback over jouw online marketingplan. Hiermee zorgen we ervoor dat je met een compleet en praktisch uitvoerbaar online marketingplan de leergang kunt afsluiten.

Meld je nu aan voor editie voorjaar/ zomer 2020... VOL = VOL!

Door de enorme toegenomen vraag naar online lessen verwachten wij dat deze editie extra snel vol zal zitten. Meld je nu aan en verzeker jezelf van een plek in de online marketing leergang.

Praktische informatie over de Online Marketing leergang

De Online Marketing leergang start op verschillende momenten in het jaar. De eerstvolgende editie start op dinsdag 14 april 2020. Verder zijn de volgende zaken van belang om te weten:


- De lessen starten altijd om 18:30 uur en duren tot ongeveer 21:00 uur;

- De meeste lessen worden op dinsdagavond aangeboden (enkele op woensdagavond);

- De lessen worden aangeboden via Zoom, waar wij elkaar ook kunnen zien en horen;

- Je hoeft zelf geen speciale software te installeren, maar krijgt voor elke les een uitnodiging;

- Alle presentatie sheets worden ook achteraf gedeeld met je;


De volledige planning voor de editie voorjaar/ zomer 2020 ziet er als volgt uit:


14-04-2020: Les 1 Online Marketing introductie

22-04-2020: Les 2 Zoekmachine-optimalisatie

06-05-2020: Les 3 Zoekmachine-optimalisatie

12-05-2020: Les 4 Zoekmachine-adverteren

19-05-2020: Les 5 Zoekmachine-adverteren

26-05-2020: Les 6 Sociale media marketing (organisch)

02-06-2020: Les 7 Sociale media marketing (betaald)

09-06-2020: Les 8 Affiliate marketing

16-06-2020: Les 9 Google Analytics

23-06-2020: Les 10 Google Analytics

30-06-2020: Les 11 E-mailmarketing

07-07-2020: Les 12 E-mailmarketing

02-09-2020: Les 13 Website usability

08-09-2020: Les 14 Conversie-optimalisatie

15-09-2020: Les 15 Diverse internetmarketingmiddelen

22-09-2020: Les 16 Internetmarketing strategie

BONUS: 7 volledige online cursussen met 93 video's t.w.v. € 997,-

Wanneer je de Online Marketing leergang gaat volgen krijg je niet alleen 16 lessen, 2 toets momenten en continue begeleiding, maar ook nog eens levenslang toegang tot onze online videocursussen. Je kunt dan inloggen op ons Succes met e-commerce platform en kijken naar:


Basiscursus Webwinkel Marketing

Succes met Amazon

Succes met bol.com

Succes met e-mailmarketing

Succes met Google Ads

Succes met Online Marketing

Succes met Website Usability.

€ 2497,-
€ 1497,-

Online Marketing leergang

Dit is een absolute no-brainer als je bedenkt dat vergelijkbare opleidingen tussen de € 2500,- en € 4500,- kosten.


Alleen omdat dit de eerste online editie is van deze leergang vragen wij voor 16 avonden + 2 feedback momenten op je online marketingplan + continue online ondersteuning slechts een bedrag van € 1497,-.


Waar wacht je nog op?!

I followed the Google Ads and Google Analytics courses that Marc gives. He knows about what he is talking, which you can tell from the various examples of changes in the programs throughout the years.

Laura Kokkiadi

Voordat de les begon, dacht ik 'het zal wel niet zo gezellig zijn, het zal wel zenden worden'. Je ziet elkaar niet en een grapje kan virtueel toch anders overkomen. Maar.. het was zeker wel gezellig en heel interactief!

Dyonne Béatse

Ik heb Marc gevraagd om coaching voor Marketing en ik ben heel tevreden. We beginnen bij de basis en bouwen dit heel gericht uit. Marc geeft goede adviezen ben begeleiding. Hij zet mij op scherp en dat was wat ik nodig had!

Jan Hooikammer

Nog vragen of wil je meer informatie?

Wij houden van cookies