Nette SEO en online overtuigen met Nathan Veenstra
arrow_drop_up arrow_drop_down
8 januari 2016 

Online overtuigen met Nathan Veenstra

Regelmatig neemt Marc de Groot interviews af met andere online marketing experts en mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Online Marketing Podcast en in samenvatting na te lezen via dit blog. Vandaag gaat Marc in gesprek met Nathan Veenstra van Letterzaken.

Wie is Nathan Veenstra?

Ik ben van oorsprong Fries en woon al veertig jaar in Apeldoorn. Ik heb een enorme interesse ontwikkeld voor marketing tijdens mijn baan in sales. Nu ben ik al ruim drie jaar bezig met Letterzaken. Ik heb tien jaar bij FreeRecordShop gewerkt omdat ik een enorme muziek liefhebber ben.

Waarom ben je begonnen met Letterzaken?

Ik wist altijd al dat ik ondernemer zou worden. Ik heb heel veel gedoe gehad met werkgevers en leidinggevende waardoor ik het zat was om voor een ander te werken en ten tweede was het mijn interesse en betrokkenheid voor de online marketing waardoor ik me er helemaal op stortte. Toen ik de training van een SEO goeroe deed werd me ook al duidelijk dat hier de toekomst ligt.

Waarom is zoekmachine optimalisatie in 2016 nog steeds belangrijk?

Er komen steeds meer websites bij, dus de concurrentie wordt groter. Je moet dus zorgen voor goede content. Help je klant en bouw zo een reputatie op. Dat werkt voor je klanten en voor je zoekmachine.

Je benadruk een no-nonsense aanpak en transparantie. Waar komt dat vandaan?

Ik wil mijn klanten helpen en ze niet simpelweg iets “aansmeren”. Naar mijn mening is een klant alleen gebaat bij een eerlijk verhaal.

Wat houdt de kwalificatie “Master Online Overtuigen” in?

Dat is een opleiding van Consumpsy. Dat gaat puur over neuromarketing en consumentenpsychologie. Hoe verleid je je klant online. Bijna iedereen kent hierbij wel Aartjan van Erkel. Je krijgt hier waardevolle lessen over hoe je de mensen open een goede manier online kunt verleiden.

Wat heeft je voorkeur: teksten schrijven voor je klanten of je klant opleiden om zelf te schrijven?

Mijn voorkeur gaat uit naar het zelf delen van mijn kennis. Wat ik in mijn hoofd heb gaat er veel gemakkelijker uit. Maar ik word ook wel blij op het moment dat een klant de feedback geeft dat ik iets mooi heb verwoord.

Wat zijn de voordelen van gastbloggen?

Mijn autoriteit wordt opgebouwd door het gastbloggen. Je komt op een nieuw platform met weer een nieuw publiek. Zo leren meer mensen jou kennen die nog niet op jouw blog komen. Verder vind ik het altijd leuk om kennis te delen.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik zie mezelf groeien waardoor ik samenwerkingen aanga. Misschien zit ik dan wel op een kantoor met een paar man personeel. De kans is aanwezig dat de naam “Letterzaken” wordt aangepast of als dit uitgezonden wordt reeds verandert is. Ik wil meer een aansturende rol vervullen en mijn kennis delen zodat zij op mijn werkwijze kunnen verder gaan. Ik wil me ook blijven focussen op het zelf schrijven zodat ik ook het vak in mijn vingers blijf houden. Ik wil ook zelf trainingen gaan geven en dan moet je die kennis wel hebben.

Wat is jouw gouden online marketing tip?

Toon je identiteit. Veel te veel bedrijven zijn semi anoniem. Websites die een over ons hebben waarbij er niet staat wie ze nou eigenlijk zijn. Wees niet bang om je te laten zien als zelfstandig ondernemer en te tonen dat je in je eentje werkt. Dit kan zelfs je kracht zijn. Laat jezelf zien en win het op die manier van je concurrentie.
Wil jij alle antwoorden van Nathan weten en het hele verhaal? Abonneer je dan op de podcast en luister naar het interview.

Wil jij meer aandacht besteden aan zoekmachine optimalisatie, maar hebt er geen tijd voor? Laat ons de taken uit handen nemen.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen

Wij houden van cookies