Peper in je gesprek met Jelle Drijver, acteur, ondernemer en meer
arrow_drop_up arrow_drop_down
25 januari 2019 

Peper in je gesprek met Jelle Drijver

Jelle Drijver een een gedreven ondernemer en een duizendpoot. Zo publiceert hij podcasts, is hij host, presentator en acteur en verdient hij zijn sporen in de makelaardij met Peper in je Pand.

3,5 jaar geleden zat ik met mijn eerste boek Succes met e-commerce bij hem op de bank voor de Frankwatching Podcast. Vandaag… zijn de rollen omgedraaid.

Regelmatig neem ik interviews af met andere online marketing experts, succesvolle ondernemers en andere mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Marc Onderneemt Audio en in samenvatting na te lezen via dit blog. Natuurlijk kun je ook naar de video kijken! Vandaag ga ik in gesprek met Jelle Drijver.

Wie is Jelle Drijver?

In het kort?!
Ik ben ondernemer, presentator, trainer, spreker, en podcaster. Ik doe de meeste omzet met het verhuren en creëren van bedrijfsgebouwen. Ik help ondernemers met het vinden van een goede en leuke kantoorruimte. Ik wordt ook steeds vaker geboekt als event- of corporate vlogger.

Wat doet aandacht met je?

Al van kinds af aan vind ik het leuk om “in-the-picture” te staan. Dat zal vast iets zijn wat mensen niet graag toegeven, maar ik vind dat leuk. Ik vind het ook leuk als mensen me vertellen als ze het leuk vinden wat ik doe. Het doen vind ik simpelweg leuk. Aandacht is daarin niet mijn drijfsfeer.

Van welke activiteit gaat je hart sneller kloppen?

Ik maak altijd voor mijzelf een denkbeeldige piramide. Hoeveel tijd gaat erin zitten? Hoeveel levert het op? En hoeveel plezier heb ik er aan? Minimaal 2 hiervan moeten er goed op staan, anders stop ik ermee.

Als ik kijk naar welke activiteit ik het leukst vind, dan is dit toch Peper in je pand managen. Ik vind het ongelooflijk leuk omdat ik met zo veel verschillende ondernemers kan sparren. Ik kan er goed van leven en kan het doen in de tijd die erin wil steken. Maar het liefst wil ik die keuze niet maken, want het podcasten en interviewen vindt ik ook ontzettend leuk om te doen. Het kost best veel tijd en ik verdien er niet direct iets aan, maar uiteindelijk is het een marketing post. Het draagt bij aan je expertstatus. Je lift ook mee aan de status van de gast die in je podcast zit.

Waarom zit Remco Claassen zo lang op de pot?

Voor mensen die het niet kijken. Mijn eerste vraag in die podcast is altijd hoe lang iemand op de pot zit en zo lang duurt dat interview dan. Toen ik Remco die vraag stelde kwam hij met de meest briljante intro. In het kort zegt hij, heel snel poepen is niet verstandig. Vroeger was hij powerpoeper maar hij had geleerd dat je er de tijd ervoor moet nemen. Met een krantje erbij, wijntje erbij en wat pinda’s erbij. Op een gegeven moment komt “the second wave” en daar is het allemaal om te doen. Hij is een geweldige spreker. Dit interview duurt 14 minuten.

Wat zijn je grootste inzichten uit alle gesprekken geweest?

Die moet ik nog publiceren. Ik heb een paar weken geleden de ultieme kans gehad om drie en half uur lang met John Fentener van Vlissingen. Hij is een van de top 10 ondernemers van Nederland. Hij is zeker een van de ondernemers waar je veel van kunt leren. In dat gesprek hebben we het niet alleen over de succeservaringen, maar ook over de failures.

Een weggevertje, een van de vele voorbeelden die hij noemde, was zijn kans om het Rockefeller gebouw in New York te kopen. Toen zat heel veel van zijn vermogen vast en hij moest 25 miljoen eigen vermogen inleggen. Hij haalde het bedrag niet voor de deadline. Toen hij wist dat hij het net niet zou halen belde hij het Shell pensioenfonds met de vraag of ze het niet samen wilden kopen. Zij bedankten zich voor de tip en hingen op. Vervolgens kochten zij het pand en meneer van Vlissingen stond met lege handen. Zijn les daaruit was om van te voren goed af te spreken hoe je het gaat doen.

Wat is het businessmodel van Peper in je pand?

Ik sluit een huurovereenkomst af en krijg een percentage over de jaarhuur. Daar krijg ik dan dus een one time fee over. Er zijn veel traditionele makelaars die goed zijn 20 tot 1000m2. Wij zijn heel sterk in ruimtes tussen de 20 en 200m2. Voor de meeste traditionele makelaars is dat te weinig. Toen we begonnen lieten de meeste makelaars ons dus links liggen. Maar dit is nu anders.

Op gegeven moment heb ik een aantal eigenaren het voorstel gedaan om me een kleiner percentage te betalen, maar wel elk jaar opnieuw. De huurder kan mij dan altijd bellen als er iets is in plaats van de eigenaar. Dan heeft hij niet dat honderd mensen jou bellen. Wanneer iemand dan weg gaat stopt ook de toelage. Een aantal eigenaren heeft er voor gekozen om hier aan mee te doen. Andere zijn zo vastgeroest dat ze er absoluut niet aan willen beginnen.

Hoe bevalt het vaderschap in combinatie met ondernemer zijn?

Mijn zoon wordt in december drie. De combinatie bevalt goed. Ik heb me ook wel eens achter de oren gekrabd van “hoe ga ik dit ooit combineren?”.  Ik werk vijf dagen in de week, in het weekend en ’s avonds regelmatig ook.

Dan heb je zo’n ventje voor de eerste keer vast, het is heel cliché maar wel waar. Vanaf dat moment was hij het belangrijkste in mijn leven. Ik werk nu 4 dagen in de week. Ik doe ’s avonds bijna nooit de laptop open. Tussen half 9 ’s ochtends en half 7 ’s avonds moet het gebeuren. Als ik kijk waar ik vandaan kom is dit al veel minder. Door de kleine ben ik veel kritischer geworden over mijn tijd en energie. Hierdoor had ik veel meer focus en maakte veel bewuster keuzes.

Wat zou je doen met 1.000 pingpongballen?

Wwwwooooowwwww….
Ik zit op de zesde etage en mijn raam kan heel ver open. Ik weet niet of ik de verleiding zou kunnen weerstaan om die ballen op een zomerse dag wanneer iedereen buiten zijn koffie drinkt hoppa over ze uit te storten. Dat in slowmotion te filmen. Misschien zou ik wel nog meer pingpong tafels aanschaffen voor het kantoor.

Wil jij alle antwoorden van Jelle weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.

Of ben je op zoek naar iemand die voor jou de Sociale media marketing uit handen kan nemen? Neem dan een kijkje bij onze Sociale media marketing diensten.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen

Wij houden van cookies