Olivier Heerink over Social Influencing op de boot in Giethoorn
Olivier Heerink over Social Influencing
25 oktober 2018 

Olivier Heerink over Social Influencing

Regelmatig neemt Marc de Groot interviews af met andere online marketing experts, succesvolle ondernemers en andere mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Marc Onderneemt Audio en in samenvatting na te lezen via dit blog. Natuurlijk kun je ook naar de video kijken! Vandaag gaat Marc in gesprek met Olivier Heerink.

Wie is Olivier Heerink?

Ik ben 23 jaar en student Media informatie communicatie in Amsterdam. Hierin hebben we al vele lezingen gehad over social influencing. Bij mij op de opleiding behandelen we Snapchat niet zo zeer. We behandelen regelmatig Youtube, Facebook en Instagram.

Hoe ziet jouw Instagram kanaal eruit?

Mijn Instagram account is Girlsbyolivier. Ik vond dit wel een goede naam, het klinkt fashionable en heeft wel iets romantisch. Het is een kanaal waarop ik kunst produceer. Ik teken vrouwen die schaars gekleed zijn of naakt. Hier heb ik heel duidelijk voor gekozen. Ik ben er tijdens mijn stage periode mee begonnen. Ik zocht naar iets dat makkelijk viraal zou kunnen gaan. Ik kwam uit bij beroemdheden, naaktheid en kunst. Toen ik deze pagina startte begon ik dus ook met een combinatie van deze drie en het sloeg aan. Via Analytics check ik hoe populair mijn posts zijn. Vanwege portretrechten ben ik vervolgens overgestapt naar zelf ontworpen vrouwen.

Wat vind jij van Social Influencing?

Het is een nieuwe manier om je product te verkopen. Ik denk dat het goed werkt. In marketing termen valt het mijns inziens onder testimonials. Iemand met een hoger aanzien of reputatie zet jou in het zonnetje. Instagram leent zich hier heel goed voor. De ondergrens om dit te kunnen doen ligt denk ik bij 5.000 volgers.

Je maakt tekeningen, hoe ben je tot die keuze gekomen?

Alles wat creatief is zijn altijd al interesses geweest. Digitale kunst was een voor de hand liggende keuze. Als ik daar ook nog iets mee zou kunnen verdienen zou dit helemaal mooi zijn. Mensen zien mijn kunst en zien er een regelmaat in. Binnen mijn sociale kring weet bijna niemand dat ik die pagina heb. Ik heb er bewust voor gekozen dat de pagina los van mij staat. Nu is dit anders. Ik wou het veilig opbouwen en mijn eigen ding doen, dit is gelukt. Nu weten veel mensen wel dat de pagina van mij is.

Waar zie jij jezelf over een jaar?

Ik wil mijn following tegen die tijd flink uitgebreid hebben en mijn tekenstijl veranderen. Er zijn nog veel dingen en stijlen te ontdekken. Alle stappen die ik zet en zal zetten zijn wel overdacht.

Wat zou je doen met 1.000 pingpongballen?

1000 losse pingpong ballen zijn niet veel waard. Wat een rot vraag. Ik zou er iets virals mee maken, een video of iets dergelijks. Dat is een hoop opruimwerk maar stel hij wordt heel grappig en je krijgt een miljoen views. Een miljoen views staat aan 1000 euro.

Wil jij alle antwoorden van Olivier weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.

Ben je op zoek naar iemand die voor jou de Sociale media marketing uit handen kan nemen? Neem dan een kijkje bij onze Sociale media marketing diensten.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen