Succesvolle videomarketing [de onmisbare basis om te winnen]
Succesvolle videomarketing [de onmisbare basis]
20 februari 2020 

Succesvolle videomarketing [de onmisbare basis]

Videomarketing is niet meer weg te denken bij het promoten van jouw producten of diensten. Maar hoe kun je hier het beste gebruik van maken wanneer je met video’s wilt gaan adverteren? Er zijn ook voor jouw bedrijf nog vele kansen om te verzilveren met deze manier van online marketing. Lees verder voor handige tips en tricks voor jouw videomarketing advertentiecampagnes.

Zorg voor een goede video

Nu hoor ik je al denken, wat is nu een goede video om in te zetten in mijn videomarketing strategie? Het is belangrijk dat je van te voren goed weet wat het doel is van je video advertentie. Je kunt bijvoorbeeld een video maken met als doel om mensen naar jouw website te krijgen om directe conversies te realiseren.

In de praktijk zien we dat mensen een video voorgeschoteld krijgen waar ze helemaal niet om gevraagd hebben. Meestal komt dit omdat een video niet gemaakt is voor één specifieke doelgroep en omdat het doel niet duidelijk is. Als consument kun je bij YouTube kun je een video na een aantal seconden meestal ook weg klikken. Hier heb je dan ook rekening mee te houden en daarom zou een promotievideo dus meestal ook niet te lang moeten zijn. Het is belangrijk om in de eerste paar seconden al te boeien, zodat de video ook afgekeken wordt.

Videomarketing strategie

Zorg ook dat jouw video niet irritant overkomt met vreemde deuntjes of leuzen. Je kan het beste een kort verhaal vertellen en de waarde van jouw product/ service uitleggen.

Stop een beetje humor in je video of iets anders dat jouw video interessant maakt om naar te kijken. Als je maar niet saai overkomt. Gebruik alles wat je kan bedenken en laat je creatieve mind helemaal los gaan. Het maakt niet heel veel uit welke richting je opgaat als je maar inspeelt op de emoties van de kijker. Dit kan shockeren zijn, het kan humor zijn maar je kunt bijvoorbeeld ook influencers inhuren. En niet te vergeten natuurlijk; sex sells!

Op het einde van de video kun je een call to action toevoegen met een link naar jouw site. Bekijk hieronder ook eens de top 10 super bowl ads van 2019. Je zult zien dat ze allemaal op je emoties inspelen en daarom zal het sneller blijven hangen.

Deze top 10 grappige video advertenties die gelijk de eerste paar seconden al spectaculair beginnen zijn ook zeker de moeite waard om te kijken:

Begin met SEA videomarketing

Met SEA, oftewel Search Engine Advertising, kun je vooralsnog extreem goedkoop jouw video’s laten zien aan een breed publiek. De meeste video’s die je tegenkomt op YouTube zijn video’s van grote en bekende merken die een breed publiek targetten. Wat de meeste mensen niet weten is dat deze bedrijven niet meer dan maar een paar cent per view betalen.

Je kunt jouw video ad wereldwijd op YouTube en partner sites van Google laten zien via Google Ads. Het totale aantal mensen die YouTube gebruiken is 1,3 miljard die gemiddeld 1 miljard video’s per dag bekijken. Dit is dus nogal een groot platform om jouw doelgroep te bereiken. Je kunt hier gebruik maken van in-stream, video discovery, pre-roll of bumper ads van 6 seconden.

Gebruik social media platforms om jouw bereik nog verder te vergroten

Met name LinkedIn, Instagram, Snapchat, Pinterest en Facebook zijn de platforms waar je videomarketing op een eenvoudige manier in kunt zetten. Je kunt adverteren met je video als je bedrijfsprofielen en advertentieaccounts aanmaakt op de platforms waar jij gebruikt van wilt maken. Het wordt ook wel eens social videomarketing genoemd. Over het algemeen kun je een hele grote groep hiermee bereiken en is het niet moeilijk om jouw video live te krijgen. Je kunt tegenwoordig op vele manier je video’s laten zien via deze platformen. Door middel van berichten op de tijdlijn maar ook als ‘mijn verhaal’ of in het begin van video posts.

Specifiek targetten met je video’s

Dit is misschien nog wel het belangrijkste van de videomarketing strategie. Je wilt niet dat iemand je video te zien krijgt waarvan je op voorhand al weet dat diegene je product nooit gaat kopen. Daarom is het bij alle platforms mogelijk om specifiek te targetten op een bepaalde doelgroep. Bij Google Ads (YouTube) is het bijvoorbeeld mogelijk om te targetten op gebied, leeftijd, interesses, website bezoekers en zelfs op specifieke kanalen. Bij Facebook kun je ook redelijk specifiek targetten op dit soort doelgroepen.

Het belangrijkste is dat je dit zo specifiek mogelijk doet. De kans dat hier dan conversies uit zal komen is dan velen malen groter. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je doel, want je kunt ook zo breed mogelijk targetten als je puur naamsbekendheid als doel hebt. Bedenk dus van te voren goed wat je doel is en wie je doelgroep is.

Videomarketing strategie uitbesteden?

Wil jij meer weten over hoe je succesvol kunt zijn met videomarketing? Of heb jij hulp nodig met andere online marketing diensten? Neem contact op met ons.

Over de schrijver
Reactie plaatsen