Videomarketing queen Pelpina Trip over haar passie
arrow_drop_up arrow_drop_down
Videomarketing queen Pelpina Trip over haar passie
12 februari 2019 

Videomarketing queen Pelpina Trip over haar passie

Hebben wij een videomarketing queen? Als je in Nederland aan videomarketing denkt, denk je al snel aan Pelpina Trip. Pelpina volgt haar passie en is actief voor onder andere Frankwatching.

Je vindt Pelpina voor- en achter de camera. Ze vertelt in dit interview over haar passie voor het videomarketing vak en waarom ze heeft gekozen voor de online markt van video.

Wie is Pelpina Trip?

Ik houd me al jaren bezig met video. Het is ooit begonnen met televisie waarna ik ben overgestapt op video podcasting. Ik ben altijd al visueel ingesteld geweest. Ik heb dit in de 10 jaar dat ik Amerika woonde allemaal ontwikkeld. Daar ben ik een bedrijf begonnen in video productie. Tegenwoordig woon ik weer in Nederland met mijn man en drie kinderen. Nu heb ik mezelf gespecialiseerd in het helpen van bedrijven met hun video strategie en producties.

Het begon met een knalgele cassetterecorder?

Ik heb hem hier nog staan. Mijn ouders hadden niet veel geld dus ik kreeg zelden iets nieuws. Maar dit ding kreeg ik toen nieuw voor mijn verjaardag. Daar heb ik heel veel shows mee opgenomen, tot grote ergernis van mijn ouders en zusjes. Ik vond het toch al heel leuk om te doen. Terwijl ik eigenlijk heel verlegen was.

Hoe wordt je web producer in Amerika?

Niet zomaar. Ik was er internationaal student. In mijn laatste jaar liep ik stage bij televisie station CW in Dallas. Fantastisch dat ik daar aan de slag mocht. Het ging heel slecht met dat station. Daardoor had ik als jonge stageloper een missie. We moesten met social beginnen. Dus ik probeerde daar reporters die al 30 jaar voor tv verkeerden op Twitter en Google Plus te krijgen. Het was heel lastig. Het hoofd van de nieuwsroom zag het en geloofde erin. Dat is mijn geluk geweest, want hij heeft me toen ook aangenomen. Hij liet me ook voor de camera al mijn kennis over social media delen. Hier heb je een touchscreen en doe maar je ding zij hij. Ik vond het doodeng. Ik heb op dat station alle ruimte gekregen om het te leren.

Waarom moeten zo veel bedrijven nog beginnen met video?

Video’s zijn niet alleen nice-to-have meer, ze zijn ook must-have. Als je op een persoonlijke manier wilt communiceren dan kun je bijna niet om video heen. In welke vorm dan ook. Voor bedrijven is het echter vaak nog een grote stap.

Als je op een persoonlijke manier wilt communiceren kun je niet om video heen.

Werk je liever achter of voor de camera?

Als je me dit twee jaar geleden had gevraagd had ik gezegd achter de camera. Nu zou ik zeggen voor de camera. Ik denk dat ik voor de camera beter ben. Een jaar geleden ben ik begonnen met hele simpele video’s op LinkedIn. Die video’s doen het heel goed. Dat gaf me een boost. Mensen hebben er dus toch behoefte aan.

Hoe combineer je het ondernemerschap met het gezinsleven?

Mijn gezin is ook een van de redenen waarom ik ben overgestapt van televisie naar online. Dat gaf me meer flexibiliteit. Ik vind het heel lastig om de juiste balans te vinden. Mijn oudste zoon is nu zeven, dus ik doe er al zeven jaar over. Elk jaar wordt het beter. Hoe groter de kinderen worden hoe gemakkelijker. Ik vind het zo lastig dat ik er zelfs een videoserie over ben begonnen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat ik regels nodig heb voor mezelf. Denk bijvoorbeeld aan een vaste werkplek in huis. Wanneer ik in de woonkamer wordt gebeld, neem ik gewoon niet op. Dit geeft ons veel rust en werkt voor mij. Op dit moment vind ik de balans goed maar om de paar weken check ik het even.

Wat zijn de videomarketing trends voor de komende tijd?

De 1-op-1 trend. Video’s worden steeds persoonlijker en mensen gaan steeds meer inzien dat dit veel waarde kan geven. Verticale video gaan we overal zien. Op dit moment zie ik in Nederland nog niet veel bedrijven die IGTV optimaal toepassen. Als maker moet je van te voren al rekening houden met waar je een video voor wil maken. Horizontaal of verticaal. Weet waar je kijker zit en bepaal dan je platform en daarmee je camerastand.

Wat zou je doen met 1.000 pingpongballen?

1.000 pingpong ballen?! Ik heb echt zin in een hot tob nu. Ik denk dat ik ze in een hot tub zou doen. Als ik ze nu zou hebben zou ik ze boven de deur hangen en wanneer mijn man dan binnen komt valt alles naar beneden.

Wil jij alle antwoorden van Pelpina weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen

Wij houden van cookies