Waarom podcasten een briljante Online Marketing tool is
arrow_drop_up arrow_drop_down
27 oktober 2017 

Waarom podcasten?

Ongeveer anderhalf tot twee jaar geleden ben ik verslingerd geraakt aan het maken van podcasts. De reden hiervoor was dat ik mijn content op een andere manier met de wereld wilde delen. Voor mij was podcasten een van de meest natuurlijke manieren om content te maken en delen.

Een podcast kun je op zo veel verschillende manieren maken. Ik kan ze overal opnemen, bijvoorbeeld wanneer ik te vroeg ben voor een afspraak. Dan besteed ik de tijd nuttig besteden door een podcast op te nemen. Het is tevens een gemakkelijke manier om content te delen.

Verder kan ik met podcasten met twee grote ondernemers passies verenigen. Mijn verleden als luisterboeken verkoper en het feit dat ik zelf graag naar podcasts luister. Voor mij ligt audio gewoon goed. Ik vind het gemakkelijk te doen en doe het dan ook zonder script. Ik bedenk een onderwerp en spreek het in. Soms laat ik de audio ook uitschrijven en hebben we direct een nieuw blog, zoals nu ;).

Podcasten en contentcuratie

Zakelijk gezien is het hebben van een podcast enorm aantrekkelijk. Een van de redenen is contentcuratie. Dit is een methode om snel aan content te komen. Ik spreek bijvoorbeeld interviews in en een ander schrijft het uit en zorgt ervoor dat ik diezelfde content heb als uitgeschreven blog post. Zo kan ik de content op verschillende manieren verspreiden.

Begin jij zelf ook een podcast?

Heb jij het idee dat je een verhaal te vertellen hebt? Start dan ook een podcast. Ga met mensen in gesprek. Er zijn veel verschillende redenen om met een podcast aan de gang te gaan. Denk bijvoorbeeld ook aan autoriteit.

Ben jij er een begonnen en ken ik je nog niet? Laat het me dan weten. Ik vind het leuk om andere podcasts te luisteren of om met je mee te denken.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen

Wij houden van cookies